Dwars door de wijk

Wat maakt deze buurt zo uniek? Samen met een kleine groep bewoners, ondernemers en organisaties uit de wijk wandelden we afgelopen weken door de buurten om het Cambuurstadion. Wat viel op tijdens het wandelen? Wat zijn sterke punten van de buurt en waar liggen kansen voor verbetering? Wat zijn de bijzondere verhalen en ervaringen? De deelnemers hebben hun mening op video opgenomen en zijn benieuwd of u hetzelfde gevoel heeft bij ‘Cambuur’.

Omrop Fryslan maakte hierover de volgende reportage.
(Bron: Omrop Fryslân)

Het DNA van Nieuw Oud Oost

Over wonen, nu en in de toekomst

Met bewoners, supporters, bezoekers en organisaties uit Oud-Oost wandelden we door de buurten om het Cambuurstadion. Wat vinden zij het DNA van de wijk? In deze video gaat het over wonen in de buurt, nu en in de toekomst.

Over het Cambuurplein, nu en in de toekomst

Met bewoners, supporters, bezoekers en organisaties uit Oud-Oost wandelden we door de buurten om het Cambuurstadion. Wat vinden zij het DNA van de wijk? In deze video gaat het over het Cambuurplein, nu en in de toekomst.

Nalatenschap van SC Cambuur en het Cambuurstadion

Met bewoners, supporters, bezoekers en organisaties uit Oud-Oost wandelden we door de buurten om het Cambuurstadion. Wat vinden zij het DNA van de wijk? In deze video gaat het over het nalatenschap van SC Cambuur en het Stadion, wat moet behouden blijven voor de wijk?

Eens of oneens?

10 december kwamen omwonenden en geïnteresseerden bijeen om het DNA van de buurt te maken. Daar was er discussie over de filmpjes van de wandelingen Dwars door de Wijk. Herkent u zich in de meningen van de deelnemers? Geef het aan op de pagina EENS of ONEENS? en laat een reactie achter.

Cambuur Verbindt

Cambuur Verbindt

Stichting Cambuur Verbindt organiseert verschillende activiteiten in de wijk Oud Oost, maar ook in andere wijken en dorpen van Leeuwarden. “We vinden het belangrijk dat die activiteiten door kunnen gaan. Ook in de periode dat hier verbouwd wordt en de periode nadat wij weg zijn”, vertelt voorzitter van Cambuur Verbindt, Andries van Weperen. “Echt weg gaan doen we eigenlijk niet, want vanuit het nieuwe stadion bij het WTC willen we hier dingen in de buurt blijven doen. Daarom ondersteunen wij ook graag het project Nieuw Oud Oost en denken wij mee over het DNA van de buurt. U toch ook?”

Deel uw verhaal

Wat zijn sterke punten van de buurt en waar liggen kansen voor verbetering? Wat zijn de bijzondere verhalen en ervaringen? Wat voor gevoel heeft u bij ‘Cambuur’?

Deel úw verhaal over het DNA van de buurt via social media met #nieuwoudoost

U kunt ook uw reactie hieronder achter laten.