FAQ items aan het laden...

Individuele statements

Willem Hoekstra woont al bijna zijn hele leven in de buurt. Het mooiste is wel dat de mensen elkaar kennen. Voor de nieuwe plek achter het Cambuurplein hoopt hij daarom dat er mooie woningen komen met hofjes als ontmoetingsplek. Het Cambuurplein moet er blijven.

Sjoerd Koster is docent bij scholengemeenschap Comenius. Hij vindt vooral het volkse en de gezelligheid mooi aan de buurt. Je bent er altijd welkom. Voor de toekomst hoopt hij dat de gemeente nadenkt over betaalbare woningen en dat de winkels en bedrijvigheid blijven.

Ria Faber is vrijwilliger in Cambuursterhoek, woont in de wijk en werkt op het Cambuurplein. Iedereen kent elkaar. Ze vindt dat het plein met activiteiten moet blijven zoals het is. Voor de toekomst hoopt zij ook op woningen met ruimte voor speeltuintjes. Het was vroeger al een gezellige wijk en het wordt nu weer steeds gezelliger.

Pascal Koelhuis is wijkbewoner en de buurt bevalt hem goed. Uniek vindt hij de net gerenoveerde huizen om een hofje met parkeerplaatsen waar ouders altijd zicht op de kinderen hebben. Voor de toekomst hoopt hij dan ook op een groene, overzichtelijke en kindvriendelijk wijk met voldoende parkeergelegenheid. Het Cambuurplein met voorzieningen moet blijven.

Nico de Koning woont vlakbij het Vijverpark. Dit vindt hij een prachtig en belangrijk kenmerk van de buurt. Er wordt veel gespeeld en het is een rustpunt voor alle generaties. Er gebeurt van alles en er komen veel initiatieven samen. In de nieuwe plannen wil hij daarom graag aandacht voor groen.

Magan Tahir bezoekt de wijk vaak. Hij vindt het een sociale en sportieve wijk. De mensen zijn er open en ondernemend. Sommige stukjes van de buurt zijn een beetje rommelig.

Frans Temesco werkt voor PostNL in de wijk. Het stadion vindt hij soms wat lawaaiig, maar hij maakt vooral leuke dingen mee in de wijk. Kinderen en volwassen spreken hem aan en stellen vragen. Als het stadion weggaat ziet hij graag meer woningen. De winkels op het Cambuurplein moeten blijven.

Emko Vogelzang spreekt namens de drie supportersverenigingen van Cambuur. Hij vindt vooral het stadion en De Klomp bijzonder, omdat hier de basis en historie van de sportclub ligt. Dat soort elementen moeten blijven, net als de sociale functie van De Klomp voor de wijk. Hij hoopt dat er een sportieve wijk en levendige wijk terugkomt voor jong en oud. De geschiedenis van Cambuur ziet hij graag terug in de nieuwe straatnamen.

Daniel Appelo is bewoner en wijkmanager bij de gemeente voor de wijk Oud Oost. Hij vindt het Cambuurplein kenmerkend voor de wijk. Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt. De wijk vindt hij vooral een echte volkswijk. Vaak kennen mensen elkaar goed, maar het is ook een wijk waar dat niet hoeft en je jezelf terug kan trekken.

Colin vindt Netwerkcentrum De Klomp heel belangrijk in de wijk. Er zijn veel activiteiten in De Klomp en wijkbewoners komen er vaak elke dag. De Klomp moet in de toekomst voor de wijk blijven bestaan, in samenwerking met Cambuur Verbindt.

Astrid Tichelaar en haar kinderen zijn opgegroeid in de wijk en woont er met veel plezier. Ze vindt het jammer dat het stadion weggaat, want dat brengt extra sfeer in de wijk. Ze wil graag dat het Cambuurplein blijft zoals het is met de leuke winkels, de gezelligheid en ‘ons kent ons’.

Andries van Weperen is voorzitter van de stichting Cambuur Verbindt. Hij vindt Oud-Oost een echte volkswijk, een soort dorp. Hij wenst voor de toekomst dat er nog meer variatie in de wijk komt. Er gebeurt veel in De Klomp en hij hoopt dat deze functie een plek krijgt in de nieuwe plannen. Hij vindt het belangrijk dat Cambuur Verbindt activiteiten in de wijk kan blijven organiseren, want ‘echt weg’ gaat Cambuur natuurlijk niet.

2020-11-24T10:44:07+01:00

2 reacties

  1. A de Boer 12 december 2019 om 09:38- Antwoorden

    De vraag is: 1e Waar kunnen we met onze vragen naar toe. .2e Wat word precies afgebroken en wat blijft staan gezien vanaf Cambuurplein. Daar zou ik graag duidelijkheid over willen hebben.en dan met name de bovenbouw van Fit For Free

  2. Fijke, Gemeente Leeuwarden 12 december 2019 om 10:36- Antwoorden

    Hallo A de Boer, Dank voor uw reactie! Hoe de plannen eruit komen te zien en wat gebeurt met de bovenbouw van Fit for Free is niet bekend. De wandelingen Dwars door de Wijk, de informatieavond van afgelopen dinsdag over het DNA van de buurt en de reacties op deze website vormen input voor de projecteams die conceptplannen gaan maken. Op de pagina Stappen in het menu hierboven kunt u lezen over het proces. Heb je vragen of wil je de nieuwsbrief digitaal ontvangen, stuur dan gerust een mailtje naar nieuwoudoost@leeuwarden.nl of vul het contactformulier in op de pagina Doe Mee.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant