Eerst het DNA, daarna de plannen

Voordat de projectteams aan de slag gaan met het maken van de plannen kijken we eerst naar de belangrijke kenmerken van het gebied en luisteren we naar wat bewoners en gebruikers belangrijk vinden in hun omgeving.

Daarom willen we ook graag van u weten wat u belangrijk vindt in dit gebied. Het DNA vormt samen met de regels en voorwaarden het startpunt van het maken van de echte plannen.

Dwars door de wijk

Wat maakt deze buurt zo uniek? Samen met een kleine groep bewoners, ondernemers en organisaties uit de wijk wandelden we afgelopen weken door de buurten om het Cambuurstadion. Wat viel op tijdens het wandelen? Wat zijn sterke punten van de buurt en waar liggen kansen voor verbetering? Wat zijn de bijzondere verhalen en ervaringen? De deelnemers hebben hun mening op video opgenomen en zijn benieuwd of u hetzelfde gevoel heeft bij ‘Cambuur’.

Omrop Fryslan maakte hierover de volgende reportage.
(Bron: Omrop Fryslân)

Welkom in het Cambuurstadion op 10 december!

Kom dinsdag 10 december om 19.00 uur naar het Cambuurstadion. Daar ziet u de filmpjes van de wandelingen Dwars door de Wijk. Herkent u zich in de meningen van de deelnemers? Of heeft u juist een andere mening? Het belooft een interactieve avond te worden waar we samen met u het DNA van de (Cam)buurt maken.

Cambuur Verbindt

Cambuur Verbindt

Stichting Cambuur Verbindt organiseert verschillende activiteiten in de wijk Oud Oost, maar ook in andere wijken en dorpen van Leeuwarden. “We vinden het belangrijk dat die activiteiten door kunnen gaan. Ook in de periode dat hier verbouwd wordt en de periode nadat wij weg zijn”, vertelt voorzitter van Cambuur Verbindt, Andries van Weperen. “Echt weg gaan doen we eigenlijk niet, want vanuit het nieuwe stadion bij het WTC willen we hier dingen in de buurt blijven doen. Daarom ondersteunen wij ook graag het project Nieuw Oud Oost en denken wij mee over het DNA van de buurt. U toch ook?”

Deel uw verhaal over het DNA van Nieuw Oud Oost

Wilt u nu al vertellen wat de buurt zo bijzonder maakt? Deel uw verhaal door een reactie in te vullen onderaan deze pagina. Of deel uw verhaal online op social media en gebruik daarbij #nieuwoudoost.

U kunt op een later moment ook nog meedoen aan project Nieuw Oud Oost.

#nieuwoudoost op Twitter

#nieuwoudoost op Instagram

Wat is voor u het DNA van de buurt?

VERTEL HET ONS